vrijdag 11 november 2016

HA Micro-Adventure Lindenbos

Binnen Hiking Advisor worden verschillende soorten activiteiten georganiseerd. Bivaktochten, trekkings, ontmoetingsweekends en andere manieren om een gemotiveerd en geïnteresseerd buitensport-volkje samen te brengen om te genieten van de natuur kort of iets verder van huis. Om het gevoel van avontuur te ervaren hoef je niet steeds veel tijd te maken of ver te reizen. Op een doordeweekse dag dicht bij huis gaan bivakkeren is zo’n mogelijkheid. Geïnspireerd op het concept van micro-adventures van Alastair Humphreys en georganiseerd door Alexia werd het normale leventje dinsdag en woensdag even onderbroken door een bivaktocht in het Lindenbos. 

Rond 18u werd er afgesproken aan het station in Leuven. Niet-helemaal-maar-toch-bijna op tijd vertrokken we met zijn achten richting de Abdij van Vlierbeek, om daar onder enigszins nieuwsgierige blikken spaghetti, gehaktballen of lasagne binnen te steken en ons te wapenen tegen de voorspelde eerste nachtvorst.

Na het nodige gepuzzel om de rekening te laten kloppen zetten we onze rugzak weer op om verder te stappen langs de wandelknooppunten. Weinig wolken en een halfvolle maan zorgden voor een frisse avond, maar voldoende licht om het grootste deel zonder zaklamp te kunnen stappen. Na een kilometer of vijf bereikten we de bivakplaats, waar een vuurplaats en een afdak voorzien zijn. Degenen die een tarp bij zich hadden installeerden zich al op het grasveld, om daarna de rest te vergezellen met hout verzamelen. 

Aangezien closet-pyromaan Bjorn van de partij was, kregen we een quick and dirty vuur-cursus aangeboden. Harshout, hout in verschillende diktes, een vuurstaal en vooral veel geduld en tijd in de voorbereiding bleken cruciale elementen (aanmaakblokjes waren een minder pittoreske optie). De volgende uren konden we samen genieten van de warmte en gezelligheid dat een (esthetisch verantwoord) kampvuur uitstraalt. Gluwein werd gedeeld, nootjes werden doorgegeven, spekken geroosterd aan een takje. Te denken dat een paar uur geleden de meesten van ons nog aan het werk waren! 

Bjorn @ work




De nacht werd enkel onderbroken door een regenbui, maar die was ’s morgens alweer over. Het doel was om 8u ’s ochtends weer aan het station in Leuven te staan, dus veel tijd voor een uitgebreid ontbijt was er niet, maar dat was voor een keer helemaal niet erg. Tijdens de terugwandeling was het al licht geworden, en kregen we het mooie bos waar we de avond voorheen doorgewandeld hebben pas te zien. Terug aan het station ging elk zijn eigen weg, een herinnering aan een mooie en gezellige avond rijker.

Interesse in soortgelijke of andere avonturen? Kijk zeker eens naar Hiking Advisor!